Nota de premsa accions 22 octubre

22 d’octubre – JORNADA DE LLUITA

Aquest matí a trenc d’alba, quan encara era fosc, diversos grups de dones, lesbianes, trans i companys feministes, han matinat com cada jornada. Avui, però, ho han fet per a tallar  diferents artèries de Barcelona en forma de protesta i tret de sortida d’una Jornada de lluita que pretén impulsar una idea que ja fa mesos que es cou entre diferents espais i grups feministies: una Vaga General. Una vaga general feminista que sigui realment una Vaga de Totes. Avui comença un procés de visibilització de la potència que tenim juntes: la possibilitat d’aturar un món que nosaltres mateixes movem.

Som les principals encarregades de la reproducció social: la reproducció de la força de treball, la cura de les persones, el manteniment de les llars i centenars de feines feminitzades més precàries i amb sous inferiors a la mitjana (servei domèstic i de cura, sanitat, educació, administració, hostelaria, neteja…). Aquesta força és la que fa girar la roda del capitalisme més feroç. La nostra precarització és la base sobre la qual es mantenen els privilegis d’uns pocs (polítics, banquers, màfia, grans empresaris…) i la naturalització de les relacions de gènere i sexe perpetua aquesta situació, l’inscriu en els cossos i en cada una de nosaltres.

Amb aquesta jornada de lluita es vol impulsar el canvi per aturar la roda del capitalisme hetero-patriarcal i depredador. Un proçés que pretén convocar al març del 2015 una Vaga General feminista i de Totes.

Acerca de Vaga de Totes

Assemblea de dones, lesbianes i trans, que lluita des del feminisme per la reivindicació del treball domèstic i de cures com a motor de canvi. vagadetotes@gmail.com
Esta entrada fue publicada en Posa't al dia, premsa, textos. Guarda el enlace permanente.