ACTA 28 GENER 2015

28/1/15 CASA DE LA SOLIDARITAT – 20/25 PERSONES

ORDRE DEL DÍA

1- Situació dels barris: ideas de fer coses juntes

2- Grups, comissions de treball.

3- Manifest: com aconseguir més adhesions.

4- 6/7M i 19M: dia de Vaga final.

1- Comités presents: 9barris, St, Antoni, Gracia, UAB, Vilanova, Clot, Poble Sec- Raval, Horta.

Unes companyes d’Horta faran el Febrer Lila: activitats cada dissabte i amb una accció específica : xerrades economia feminista, teatre de l’oprimit, mural, octavetes, dinar popular que doni veu a la VDT…
Vilanova: estan fent un casal de dones i volen reactivar el tema de la vaga.
Raval-Poble Sec: faran diverses activitats al llarg del febrer que ja informarán amb temps per poder anar-hi i agafar les idees cadascuna que vulgui fer-ho. Les idees que volen fer: La Nit de la Xiulada (13 febrer) al carrer Blai. . Perfo per visibilitzar les dones del barri (18 febrer) + kafeta + engantxines + taller amb el Casal d’infants del Raval. Es replantejan com volen les jornades de lluita i com arribar bé a les veines i que no sigui un dia copiat del 22-0.
Gracia: van fer cosetes per Nadal. Cineforum de la Vaga de Totes al Banc Expropiat al llarg del mes de febrer. Sortiran a fer las assembleas al carrer perque siguin més visibles i accesibles a les dones del barri. I simplificar el missatge per arribar millor a la gent. De bocadillo de pensar al bocadillo de hablar.
Nou Barris: campanya de assetjament al carrer i establiments. Tenen uns videos per fer la campanya. Accions per el barri de cara al març i al llarg del mes de febrer.

Esq.Eix/Sant Antoni: van fer coses a les festes del barri i varias kafetas. Encara no saben res concret per al 6i7.
Poble Nou: han tornat a resorgir i tenen ganes pero encara no han pensat res concret.

Des.de Accions hi han coses pensades pero necessiten més forçes o que cada barri pugui fer-les seves: fer difussió amb pancartes a llocs visibles,
Proposarán una acció amb la Plataforma Unitaria contra les violencies de genere. (Acció el 16 de març a la PL. Sant Jaume) També proposan d’anar als instituts a donar charlas tal i com fa la Plataforma.
Idees per al 6 i 7: anar als mercats, no fer coses negatives sino positives, anar a les oficines del’atur, penjada de devantals als balcons. 7M mani nocturna i donar cabida a propostes dels barris per fer visible la vaga a cada barri.
Economia: com gestionar el tema per no presionar als comités ni a la gent. Com fer per tenir una mica de diners.
ESQUEMA ACTIVITATS
COMITÉ
ACTIVITAT
FECHA
RAVAL/POBLE SEC
NIT DE LA XIULADA
13 FEBRER
PERFO VISIBILITZAR LES DONES AL BARRI
18 FEBRER
GRACIA
CINEFORUM BANC EXPROPIAT
TOTS EL DISSABTES DE FEBRER
ESQ.EIX. SANT ANTONI
KAFETA QUEER
5 FEBRER
COMISSIO ACTIVITATS
ACCIO PLZ SANT JAUME PLATAFORMA CONTRA LES VIOLENCIES DE GENERE
16 MARÇ

DEBAT: Fem algo gran els 6i7? Fem algo als barris? Quines accions et fan visible i quines arriban al pensament de les persones i promouen la seva implicació? Volem repetir el esquema del 22-O?
Surt la idea de que les jornades siguin més centrades als barris i no tan centralitzades. Els comités tenen ganes de treballar en aquest nivell. Tenir cura de no caure en estereotips de dones.
proposen kafeta del grup motor abans de 6i7

acció coordinada als barris i fer algo gran fora de BCN i coordinada en varios llocs de catalunya. Una acció es converteix en forta si es divideix (tipo aturem el món).

proposta: des.de la COS proposen fer una acció en llocs de treball feminitzats. Aquestas agencies están en diversos llocs i es pot fer aquesta acció coordinada.

fer una nova reunió per posar totes les idees en comú de cara als 6i7.

6F dia de bombo per difondre les dates.

COMISSIONS

–> EXTENSIÓ: tendrá un paper important de cara a 6 i 7 per poder extendre la vaga i descentralitzar les activitats d’aquest dies.
–> ACTIVITATS: ha de ampliar-se per poder fer algo potent el 6i7. Es van sumar varias dones més.
–> COMUNICACIÓ: COMUNICACIOVDT@GMAIL.COM (encara no hi ha contrasenya) reunió inicial de comunicació perque el blog i demás ho actualitza i no es centralitza aquesta tasca. O també que els comités enviin les seves activitats i dates a comunicació per poder difondre.
PROPERES REUNIONS:
ACTIVITATS: DILLUNS 9 A LES 19H A LA LLAMBORDA.
COMUNICACIÓ: DILLUNS 2 A LES 18H A CA LA DONA
ASAMBLEA COMITÉS DE BARRI: DIMECRES 4 A LES 19H A CA LA DONA

Acerca de Vaga de Totes

Assemblea de dones, lesbianes i trans, que lluita des del feminisme per la reivindicació del treball domèstic i de cures com a motor de canvi. vagadetotes@gmail.com
Esta entrada fue publicada en Acta-assemblea. Guarda el enlace permanente.